Broersen zlatna u petoboju, Whiting u bacanju kugle

Prvog dana u Sopotu

Broersen zlatna u petoboju, Whiting u bacanju kugle

Prvog dana Svjetskog dvoranskog prvenstva u Supotu, medalje su se dijelile u bacanju kugle kod atletičara, odnosno petoboju kod atletičarki.

Ryan Whiting je odbranio naslov svjetskog prvaka od prije dvije godine iz Istanbula. Amerikanac je osigurao zlato u četvrtoj seriji sa 22.05. Nijemac David Storl je bio glavni konkurent Whitingu, ali se opet i on morao zadovoljiti srebro u reprizi Istanbula, ovaj put sa 21.79. Storl ima dva srebra iz dvorane jedno je svjetsko, jedno evropsko. U Londonu je Storl također bio drugi. Nijemac je aktuelni dvostruki svjetski prvak na otvorenom. Australac Thomas Walsh je sa 21.26 bio treći što je veliko iznenađenje, Poljak Majewski tek četvrti.

U konkurenciji atletičarki, Holanđanka Nadine Broersen je napokon zlatna u petoboju. Broersen je na dvoranskom prvenstvu Evrope diskvalifikovana na 800 metara pa je ostala bez medalje, dok je blizu medalje bila i u Moskvi. Ovaj put je sakupila 4830 bodova, druga je bila Kanađanka Brianne Theisen Eaton 4768, dok je treća Ukrajinka Alina Fodorova sa 4724 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti