Brook u ringu nakon strašne povrede oka i napada mačetom
Foto: Screenshot

Kell Brook očekuje meč protiv Errola Spencea

Brook u ringu nakon strašne povrede oka i napada mačetom

Kell Brook se uspio oporaviti od nekoliko zastrašujućih povreda, a sada se sprema za svoju novu borbu. Brooka je malo dijelilo od toga da ostane slijep nakon što je na meču protiv Gennadyja Golovkina zadobio tešku povredu oka, a britanski bokser je 2014. godine preživio i divljački napad mačetom.

Golovkin je Brooku potpuno smrskao očnu duplju. Neke prognoze su nagovještavale i gubitak vida, ali se Brook uspio oporaviti.

Oporavio se ovaj bokser i od napada mačetom na Tenerifama 2014. godine, pa se čini da ništa ne može "slomiti" sjajnog Brooka.

A on sada smatra da će mu iskušenja iz prošlosti pomoći da dođe do pobjede u borbi protiv Errola Spencea koja će se održati na stadionu Sheffield Uniteda.

"Kada sam izašao iz bolnice čuo sam vodu kako teče, čuo sam ptice kako cvrkuću. Vi to uzimate zdravo za gotovo, zar ne?...Stvari koje su mi se desile su me definitivno promijenile", izjavio je Brook koji se sprema za odbranu IBF titule.

"Moglo mi se desiti da više nikada ne prohodam, a možda i da umrem. Ja sam sretan što sam u poziciji u kojoj sam danas", rekao je Britanac, te dodao:

"Nikoga se ne bojim. Ponovo bih se borio sa Golvokinom. Ljudi misle da sam lud što se ponovo želim boriti sa njim, ali kada ste gledali smrt u lice, shvatite da je ovo, na kraju, samo sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi