Buba Smith 1945 - 2011
Buba Smith ili Moses Hightower

Nkeda sjajan igrač ali i glumac

Buba Smith 1945 - 2011

M. Maksimović

Sjećate li se Mosesa Hightowera iz kultnog serijala ''Policijska Akademija''? Lik Mosesa u ovim filmova je glumio Charles Aaron "Bubba" Smith nekada sjajan igrač američkog fudbala koji je preminuo 3.avgusta.

Buba Smith je rođen 28.februara 1945.godine a američki fudbal je više nego uspješno igrao na Michigan Stateu kao sjajni odbrambeni igrač koji je sa visinom 2.01 i težinom od 120 kilograma bio vrlo pokretljiv.Dva puta je zaredom proglašen za najboljeg College igrača a 1988.godine je završio u College Football Hall of Fameu.

Baltimore Colts ga uzimaju kao prvi izbor drafta 1967.godine, a u NFL je još igrao za Oakland Raiderse i Houston Oilerse.Sa Coltsima je bio prvak, osvajač Super Bowla,igrao je dva pro Bowla prije nego što je završio karijeru 1977.godine.

Smitha je u srijedu 4.avgusta u losanđeleškom stanu na Sunlight Placeu (Baldwin Hills) pronašao njegov njegovatelj, izvijestila je policija.Uzrok smrti je za sada nepoznat, ali vjeruje se da je umro prirodnom smrću. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.