Budimpešta: Srbija u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Svjetsko prvenstvo u vaterpolu

Budimpešta: Srbija u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Vaterpolo reprezentacija Srbije je deklasirala Grčku sa 11:6, te tako na dominantan način završila grupnu fazu Svjetskog prvenstva.

Popularni Delfini su grupnu fazu završili s maksimalnim učinkom i izborili direktan plasman u četvrtfinale ovog turnira.

Isto ne važi i za Grke koji će svoj put do četvrtfinala potražiti kroz susrete osmine finala, s obzirom da je utakmica protiv Srbije odlučivala o prvoj poziciji u grupi C, a samim time i o direktnom plasmanu u četvrtfinale.

Grci su nešto bolje otvorili susret, te su u većem dijelu prvog poluvremena bili puno bolji protivnik, ipak realizacija je izostala pa je Srbija na poluvremenu imala prednost od 5:4.

U drugom poluvremenu sasvim druga priča, Srbija u trećoj četvrtini "razbija" Grke, te ovaj period završava u svoju korist rezultatom 3:2.

U zadnjem periodu Grčka ipak uspijeva postići dva gola, to je, međutim, bilo nedovoljno, pa vaterpolisti Srbije lagano privode utakmicu kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi