Burn Skate tour 2015

Nagradni fond 1000 eura

Burn Skate tour 2015

O. Lekić

Dokaz da djeca u Bosni i Hercegovini ipak nisu konstantno za kompjuterom je protekli vikend kada je Free Style udruženje iz Sarajeva posjetilo Bihać i Zenicu.  

Ovo je već druga godina zaredom da se organizira „Burn Skate tour“, u Bosansko Hercegovačkim gradovima sa mobilnim skate parkom koji se  postavlja na trgu i  održava takmičenje. Odaziv je baš kao i svake godine bio fascinantan, a svatko ko je želio učestvovati je mogao. I ove je i pokazatelj da nam fali parkova u našim gradovima a i više ovakvih dešavanja gdje svatko može da učestvuje. Takmičari su se takmičili u 2 discipline Najbolji Trik & Najbolja Linija a  Sjajnu atmosferu možete  pogledati i u galeriji.

Pobjednik Svakog od gradova dolazi kao gost u Sarajevo na finale ovogodisnjeg „burn Skate tour-a“ na zavrsni event “Roll to Sarajevo Soul koji se organizira 5 put za redom ispred Sarajevo City Centra 05 Septembra sa pocetkom u 14 sati.

Sarajlije će  imati posebnu priliku vidjeti nevjerovatnu postavku pokretnog Skate parka  a i moći  će uživati u cjelodnevnom programu u organizaciji Snowboard kluba FreeStyle, fantastičnim „trikovima“ učesnika, gdje će nas svojim vratolomijama zabaviti vrhunska ekipa BiH rolera i skatera, te, kao i proteklih godina, gosti iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. ali i uz odličnu muzku za koju se brine  sarajevski DJ PickPocket osvježenje uz Burn kažu organizatori iz snowboard kluba "FreeStyle".

Takmičenje će se održati uz podršku Burn Energy Drink, Sarajevo City Center, BiH telekoma te Antene Sarajevo i Portala Klix. Ba kao generalnog mediskog pokrovitelja.

Takmičenje se odvija u tri discipline: skatebordingu, rolerbladingu, BMX vožnji. Nagradni  fond iznosi 1000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.