Burna najava Mosleyevog povratka u ring

Sve je zakuhao Mayoraga

Burna najava Mosleyevog povratka u ring

Bivši svjetski prvak u tri kategorije, Shane  'Sugar' Mosley vraća se u ring za dva ponovo se vraća u ring. 43-godišnji Mosley za protivnika će imati Ricarda Mayorgu, drugi put nakon 2008. godine. U toj borbi Mosley je nokautirao Mayoragu sekundu prije kraja 12. runde.

Mosley je posljednju borbu odradio 20013. godine kada je poražen od Anthonyja Mundinea. Jedan od najvećih protivnika ovog meča bio je Don King koji je čak podnio zahtjev sudu tražeći zabranom održavanja borbe. King tvrdi da je Mayorga pod ugovorom s njim od 2009., a ugovor je potvrdio izjavom 2014. Mosleyevi advokati poslali su pismo Kingu u kojem sumnjaju u autentičnost Mayorginih potpisa.

I sam Mayorga je izjavio kako takav ugovor nije potpisao. Ricardo Mayorga je također ranije tužio Don Kinga tvrdeći kako mu ovaj nije isplatio  ništa od predviđenih 9 miliona dolara koliko ovom bokseru pripada od PPV-a s Oscarom De La Hoyom još iz meča 2006. godine. Burno je bilo i na presici nakon što je Mayorga  (ne)namjerno zakačio Mosleyevu djevojku po guzi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.