Čagajev se vraća
Čagajev (desno) je najavio povratak do sredine 2009.

Povrede i bolest su prošlost…

Čagajev se vraća

Ruslan Čagajev, bivši svjetski prvak u WBA verziji, odlučio je da se vrati u ring. Uzbekistancu je naslov oduzet u dva navrata.

Prvo je imao virusnu infekciju koja ga je spriječila u odbrani, a zatim je uslijedila povreda Ahilove tetive.
Čagajev je u aprilu 2007. godine protiv Rusa Nikolaja Valujeva osvojio pojas, a zbog hepatitisa B ga je samo jednom branio (pobijedio Matta Skeltona).
Nakon što se povukao za naslov su se borili John Ruiz i Valujev, a ruski div ga je savladao čime je sebi osigurao pojas. Valujev će 20. decembra u Cirihu snage odmjeriti sa Holyfieldom, da bi pobjednik meča do 26. jula trebao u ring upravo sa Čagajevim.
Uzbekistanac je u karijeri ostvario 24 pobjede od kojih 17 nokautom i jedan remi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije