Čajić titulom prvaka Evrope ostao prvi na all-time listi

Mahmud i Hajdarpašić s medaljama

Čajić titulom prvaka Evrope ostao prvi na all-time listi

Dž. Mrakić

Bosanskohercegovački karatista u kadetskoj konkurenciji preko 70 kg Hamza Čajić po drugi put postao je prvak Evrope.

Čajić je na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i takmičare do 21 godine na Kipru stigao do drugog naslova evropskog prvaka, a redom je pobijedio predstavnike Austrije, Slovačke, Latvije, Turske i naposlijetku Rusije.

Uspješni karatista prošle godine osvojio je titulu prvaka Evrope u Švicarskoj, a zatim je osvojio i bronzu na Svjetskom prvenstvu u Indoneziji. Naš mladi sportaš je bez premca i ovim rezultatom učvrstio se na „all-time“ listi najboljih kadeta u ovoj konkurenciji svih vremena.

Pored Čajića, za sada su na Kipru medalje za našu Bosnu i Hercegovinu osvojili i Dina Mahmud, koja se okitila bronzom u kadetskoj konkurenciji preko 54 kg, i Eldin Hajdarpašić, koji je također završio na trećoj poziciji najboljih kadeta Evrope u kategoriji ispod 52 kg.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi