Cancellara najbolji i na utrci Pariz-Roubaix

Treći put u karijeri

Cancellara najbolji i na utrci Pariz-Roubaix

M. Maksimović

Švicarski biciklist Fabian Cancellara pobijedio je na jednodnevnoj utrci Pariz-Roubaix dugačkoj 254 kilometra. On je u zadnjim metrima uspio slomiti otpor Belgijanca Sepa Vanmarckea, dok je treće mjesto pripalo Holanđaninu Nikiju Terpstrau, koji je zaostao 31 sekundu.

Cancellari je ovo treća pobjeda na utrci Pariz-Roubaix, slavio je i 2006. te 2010. godine. Nedavno je bio najbolji i na Utrci po Flandriji, te je tako ovog proljeća osvojio dvije najpoznatije klasične biciklističke utrke.

 

Utrka Pariz-Roubaix je jedna od najpoznatijih jednodnevnih utrka u svijetu biciklizma. Start utrke je Compiègneu, gradu koji se nalazi 60 kilometara sjevero-istočno od centra Pariza. Karakteristična je po svoj stazi, odnosno dijelovima puta koji su pokriveni kaldrmom. Svakoj sekciji kaldrme dodjeljene su ocjene od 1 do 5 u zavisnosti od dužine i stanja u kome se ona nalazi.

 

Rezultati utrke:

1.Fabian Cancellara (Swi,RadioShack Leopard) 5:45:33  

2.Sep Vanmarcke (Bel,Blanco Pro Cycling Team)   

3.Niki Terpstra (Hol,Omega Pharma-Quick-Step Cycling Team) + 0:31  

4.Greg Van Avermaet (Bel,BMC Racing Team)   

5.Damien Gaudin (Fra,Team Europcar)....   

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.