Cancellara za istoriju

Po treći put Cancellara pobjedio na "Ronde van Vlaanderen"

Cancellara za istoriju

Švicarac Fabian Cancellara po treći je put u karijeri, a drugu godinu zaredom pobjednik jedne od najvećih jednodnevnih biciklističkih utrka na svijetu, "Ronde van Vlaanderen", vožene od Bruggea do Oudenaardea u dužini od 259.8 kilometara.

Cancellara je do istorijsko uspjeha stigao u vremenu od 6:15:25 sati nadvisivši u završnom sprintu trojicu Belgijanaca, Grega Van Avermaeta (BMC), Sepa Vanmarckea (Belkin) i Stijna Vandenbergha (Omega Pharma-QuickStep). Sjajni Švicarac tako je postao šesti vozač u povijesti koji je tri puta slavio na "Ronde", najbolji je bio 2010., 2013. i 2014., a nitko dosada nije uspio ostvariti četiri pobjede. Trostruki pobjednici još su Belgijanci Achille Buysse, Eric Leman, Johan Museeuw i Tom Boonen, te Talijan Fiorenzo Magni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.