Canelo i GGG 'remizirali': Sjajan meč u Las Vegasu
Foto: LA Times

Dvanaest rundi odličnog boksa

Canelo i GGG 'remizirali': Sjajan meč u Las Vegasu

Dugo očekivani meč srednje kategorije između Canela Alvereza i Gennadyja Golovkina je opravdao očekivanja, trajao je svih 12 rundi a na kraju je završen bez pobjednika. Prvi sudac je glasao u korist Canela, drugi u korist Golovnikna, a treći je dvojici boksera podijelio isti broj bodova.

Čak pet svjetskih titula je bilo u igri. Canelo je uložio titulu magazina Ring, GGG je uložio svoje WBC, WBA (Super) i IBF pojaseve, dok je u igri bila i Lineal titula.

Ipak, nakon sjajne borbe, pojasevi nisu mijenjali vlasnike, ali su gledatelji imali šta vidjeti.

Prva runda je prošla u ispitivanju snaga, a nešto aktivniji je bio Alvarez, koji je pomalo iznenadio iskusnog Kazahstanca.

I naredne runde su protekle u nadmudrivanju, a Alvarez je i dalje napadao.

Ipak, tokom čitavog meča je bilo veoma malo čistih udaraca, a Golovkin je u drugoj polovini meča počeo pojačavati pritisak i boksovati u svom karakterističnom stilu.

Dvije zadnje runde su donijele ono što su svi očekivali, velike razmjene dva boksera, ali jačih udaraca nije bilo.

Na kraju su sudije odlučile da je meč završen "remijem", a nakon meča su obojica poručila da su zainteresovana za revanš.

Treba dodati da su mnogi ljubitelji boksa bili nezadovoljni odlukom sudija, a veći dio njih smatra da je Golovkin trebao biti proglašen pobjednikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi