Cardinalsi nakon preokreta do naslova
Nakon pet godina novi naslov

Texas je ispustio vodstvo 3:2

Cardinalsi nakon preokreta do naslova

M. Maksimović

Američki profesionalni sport često nudi zanimljive priče, bilo da ih pričaju pobjednici ili gubitnici. Baseball Ekipa St. Louis Cardinalsa je osvojila 11.naslov prvaka, prvi nakon 2006.godine.

U sedmoj utakmici World Seriesa, Cardinalsi su nadigrali Texas Rangerse 6:2. Prvu put je nakon 2002.godine finalna serija otišla do maksimalne sedme utakmice. Cardinalsi nisu briljirali u regularnom dijelu sezonu, play off su uhvatili bukvalno u posljednjim trenucima, Atlanta je pala u svojim rezultatima pa se tako dogodio jedan od najvećih preokreta u istoriji ovog sporta. Mali je broj onih koji su Cardinalse vidjeli tako daleko, međutim, ekipa sa pozivnicom je eliminisala Milwaukee, Philadelphiju, Texas je u finalu imao 3:2, ali su Cardinalsi kreirali preokret za osvojeni naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.