Ćatić protiv Chudinova u maju

Za WBA pojas

Ćatić protiv Chudinova u maju

M. Šljivak

Njemački bokser bh. porijekla Felix Sturm (Adnan Ćatić) 9. maja će u Frankfurtu na Majni pokušati doći do pojasa WBA prvaka u supersrednjoj kategoriji.

Protivnik je Rus Fedor Chudinov, a pobjednik će doći do titule privremenog prvaka WBA nakon što je titula oduzeta Andreu Wardu, koji nije aktivan od novembra 2013. godine.

Ćatić će imati teškog rivala u borbi za pojas. Fedor Chudinov je još uvijek neporažen, a od 12 borbi 10 ih je dobio nokaute.

Četverostruki prvak u srednjoj kategoriji se ne plaši ruskog udarača.

"Obećao sam da ću raditi samo velike borbe. Chudinov je veoma talentovan bokser, pravi udarač, ali pojas ću odnijeti u Njemačku. Pojas WBA je nešto posebno za mene", rekao je Felix Sturm.

Ćatić je posljednji meč odradio protiv Roberta Steiglitza, a meč je završen bez pobjednika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.