Bokserski as za SportSport

Ćatić: Za Bajram ću boksovati u Sarajevu

Adnan Ćatić alias Felix Sturm pojavio se danas na treningu mostarskog Veleža, a njegov posjet Vrapčićima iskoristili smo za razgovor u kojemu se dotakao svojih daljih planova, Veleža, a posebno prijateljstva sa bh.fudbalskim asovima, Edinom Džekom, Emirom Spahićem, Miralemom Pjanićem i ostalima.

„Već tri sedmice sam u Mostaru. Sa članovima svoje familije pripremam neku feštu obzirom da je iza mene na neki način historijski meč. Ostajem do utorka, nakon čega se vraćam u Njemačku kada ću započeti pripreme za naredni meč,“ kazao je Ćatić, te dodao:

„Planiram boksovati već krajem aprila ili početkom maja. Početkom augusta, možda prvi ili drugi dan Bajrama ću boksovati u Sarajevu. Zvao me je Velež, čast mi je biti ovdje prvi put. Podržavam sve naše sportiste pa tako i igrače Veleža.“

Upitan za prijeratni Velež koji je žario i palio bivšom državom, Ćatić je odgovorio da ne pamti stare asove, te da se za Velež počeo zanimati tek nakon rata odnosno svog prvog dolaska u Mostar.

„Prijeratni Velež nisam pratio, tek prvu godinu iza rata sam došao ovdje. Volim fudbal, Edin, Spaha, Pjana su krivi što u zadnje vrijeme malo više pratim sve. U Veležu ima talentovanih dječaka, možda jednog dana budu svjetske zvjezde kao što su Džeko i Pjanić.“

Ćatić je u svakodnevnom kontaktu sa Zmajevima, a sa Spahićem se od nedavno i svakodnevno druži.

„Često sam u kontaktu sa Džekom, jednom sedmično se čujem sa njim. Edin je cijelu godinu zauzet, a ja također imam svoje obaveze. Odem često u Manchester na utakmicu, kada god mi obaveze to dozvole. Pjanu malo rjeđe viđam, a Spahu jako često, gotovo svakog dana obzirom da je sad on moj komšija u Leverkusenu,“ kazao je Ćatić, te dodao da ne može putovati na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

„U Brazil ne mogu ići jer mi obaveze ne dozvoljavaju, u augustu imam meč.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.