Ćatiću novi udarac od bokserskih organizacija
Foto: EPA

Izbačen s lista

Ćatiću novi udarac od bokserskih organizacija

M. Šljivak

Njemački bokser bh. porijekla Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, doživio je novi udarac od strane bokserskih organizacija.

Nakon što je nedavno objavljeno kako je Ćatić bio pozitivan na doping testu u meču s Fedorom Chudinovim, on je početkom sedmice izbačen sa svih lista supersrednje kategorije.

Ostao je Ćatić tako bez rankinga u divizijama, a isto se desilo i ruskom bokseru Alexanderu Povetkinu, koji je pao na doping testu nekoliko dana pred meč protiv Deontaya Wildera.

Srećom, dok se ne ispitaju B uzorci testa Ćatić će zadržati naslov WBA prvaka, a ako se ispostavi kako je test bio negativan organizacije će ga morati vratiti na liste.

Njemački bokser je u karijeri odradio 49 borbi, 40 ih je dobio, pet izgubio, tri je boksovao neriješeno, a jedna borba je proglašena kao nevažeća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi