Cavendish ljut na Renshawa, Lefevere na Cavendisha

Burno u ekipi Etixx-Quickstep

Cavendish ljut na Renshawa, Lefevere na Cavendisha

Mark Cavendish je bio poprilično razočaran nakon završetka druge etape ovogodišnjeg Toura.Pokušao je u završnici doći do trijumfa, ali nije uspio.

Za neuspjeh je okrivio svog timskog kolegu (Etixx-Quickstep)
Marka Renshawa. Mark je trebao postaviti tempo završnog sprinta i to je počeo raditi nekih 300 metara prije cilja.

" Mark je krenuo i ostavio me da visim. Cancellara me pretekao jer sam previše vremena bio u sprintu. Razočaran sam. Možda sam mogao čekati, ali to bi bio riskantan potez. Ipak, ovo je Tour de France" rekao je po završetku etape Cavendish.

Nakon toga se "javio" i Patrick Lefevere menadžer ekipe koji je kritikovao i Cavendisha. Jer da je Cavendish treći prošao ciljem, a ne četvrti, Cancellara ni bi stigao do bonusa i žute majice.

" Ovo je bila posljednja prilika da uzmemo žutu majicu. Mark je prestao da sprinta, pa je Tony Martin ostao bez žute majice " naglasio je Lefevere. Cavendish je replicirao putem twitera

" Da sam mogao ostati na trećem mjestu, valjda bih mogao i pobjediti. Neki imbecili misle da je biciklizam video igra. Problem je što oni mogu da se čuju putem društvenih mreža i televizije. Žao mi je Tonija, čestitam Andreu " dodao je Cavendish.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije