Cavendish: Nikad ne bih gurno lakat pred nekog
Foto: EPA

Cavendish o pada na Touru

Cavendish: Nikad ne bih gurno lakat pred nekog

S. Bošković

Mark Cavendish srušen je od strane Petera Sagana na četvrtoj etapi Tour de Francea.

Britanski vozač bio je jedan od najvećih favorita za današnju pobjedu, no u posljednjim metrima došlo je do sudara gdje je Cavendish pao, a Sagan je došao do druge pozicije, da bi ga kasnije komisija Toura diskvalificirala s ovogodišnje utrke.  

Nakon pada uspostavilo se da je Cavendishu povrijeđeno rame, a uskoro će se znati da li će on nastaviti ovogodišnji Tour: 

"Otići ću na pregled. Prst mi krvari i to ću morati zašiti. Što se ramena tiče, možda ima veze s negom prošlom povredom. Nisam doktor, ali nisam ni optimističan", rekao je Cavendish, te se osvrnuo na odnos s Saganom: 

"Slažem se s njim dobro, ali ovo ne shvaćam. Nikad ne bih gurnuo lakat pred nekog. Padovi se u sprinterskim dionicama dešavaju, ali pretjerao je s laktom", zaključio je Britanac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi