Cavendish pobjednik Dubai Toura

Sa svega šest sekundi prednosti

Cavendish pobjednik Dubai Toura

Britanac Mark Cavendish (Etixx-QuickStep) pobjednik je drugog izdanja biciklističke utrke "Dubai Tour". Cavendish je do ukupne pobjede stigao zahvaljujući slavlju u posljednjoj, četvrtoj etapi utrke voženoj od Dubai International Marine Club do najviše zgrade na svijetu, Burj Khalife u dužini od 123 kilometra.

Deset sekundi bonusa za etapnu pobjedu bilo mu je dovoljno da pretekne Nijemca Johna Degenkolba (Giant-Alpecin) koji je bio vodeći nakon prve tri etape. U konačnici je Cavendish ostvario šest sekundi bolje vrijeme od drugog Degenkolba, a 10 od trećeg Španjolca Juana Josea Lobata (Movistar). U četvrtoj etapi drugo mjesto iza Cavendisha zauzeo je Talijan Elia Viviani (Sky), treće Lobato, svi su ciljem prošli u vremenu pobjednika.

Rezultati:
1. Mark Cavendish (VB, Etixx-QuickStep) 2:37:15
2. Elia Viviani (Ita, Sky)                
3. Juan Jose Lobato (Špa, Movistar)       
4. Ben Swift (VB, Sky)                    
5. Andrea Guardini (Ita, Astana)          
6. Daniele Ratto (Ita, UHC)... svi u vremenu pobjednika

Ukupni poredak:
1. Mark Cavendish (VB, Etixx-QuickStep) 15:22:38
2. John Degenkolb (Nje, Giant-Alpecin) + 0:06
3. Juan Jose Lobato (Špa, Movistar)  + 0:10
4. Alejandro Valerde (Špa, Movistar) + 0:12
5. Marco Canola (Ita, UHC)  + 0:14

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.