Cavendish propušta Vueltu

Bez mjesta u ekipi

Cavendish propušta Vueltu

Iako su uspio vratiti na stazu nakon pada i povrede na Tour de Franceu, Mark Cavendish neće voziti ovogodišnju Vueltu koja starta u subotu u Jerezu.

Mark je na Touru odustao već nakon prve etape zbog pada i povrede ramena. Odradio je operaciju, početkom mjeseca se vratio na stazu, ali na kraju nije našao svoje mjesto u ekipi Omega Pharma-Quickstepa koju će predvoditi Rigoberto Uran. To znači da će Cavendish po prvi put ostati bez etapne pobjede na jednoj od tri velike utrke (Giro, Tour, Vuelta). Do kraja godine će Mark nastupati na utrci po Britaniji, zatim svjetskom prvenstvu u Španiji, odnosno utrci po Lombardiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.