Cavendish slavio u 12. etapi utrke Giro d'Italia

Cavendish slavio u 12. etapi utrke Giro d'Italia

A. Haznadarević

Najbolji sprinter među biciklistima, Britanac Mark Cavendish (Omega Pharma - Quick-Step) pobjednik je 12. etape "Gira d'Italia" vožene od Longaronea do Trevisa u dužini od 134 kilometra.

Cavendish je do svoje treće etapne pobjede na ovogodišnjem "Giru" stigao u vremenu od 3:01:47 sati u danu kada je jaka kiša još jednom poprilično otežala posao vozačima. Drugo mjesto zauzeo je francuski prvak Nacer Bouhanni (FDJ), a treće Slovenac Luka Mezgec (Argos).

Vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao je Talijan Vincenzo Nibali (Astana) sa 41 sekundom ispred drugog Australca Cadela Evansa (BMC), te 2:04 minute ispred trećeg Kolumbijca Rigoberta Urana (Sky). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.