Čelik preko splitske Nade želi do trofeja

Finale regionalne lige u ragbiju

Čelik preko splitske Nade želi do trofeja

D. Kurbegović

Ragbijaši Čelika u nedjelju će na stadionu Kamberovića polje od 16 sati odmjeriti snage sa ekipom Nade iz Splita u okviru finala Regionalne lige u ovom sportu.

Ovaj događaj, koji je sigurno najveći kada je u pitanju ovaj sport u posljednjih 25 godina plijeni veliku pažnju u Zenici, tako da se očekuje pravi spektakl i dobro ispunjene tribine stadiona u Zenici.

Zenički klub je kao i Nada u finale došao bez poraza, a želja ragbijaša Čelika je da u dobroj utakmici savladaju sjajnog gosta, koji je posljednjih godina dominiraao regionalnim ragbijem.

Iz tabora Čelika ističu da su spremni za nedjeljni okršaj, a nadaju se da će se u budućnosti podići svijest, te da će ljudi više ulagati u ovaj sport koji ima bogatu tradiciju u našoj zemlji.

"Ispred svih u klubu moram kazati da je sve spremno za finale, ekipa je spremna da pokaže kakav se ragbi igra u Zenici. Mi smo samim prolaskom u finale napravili veliki uspjeh, ali ovu šansu što nam se pruža ne smijemo propustiti. Očekujemo jedan spektakl, pun stadion i podršku naših navijača. Uz malo sreće možemo do trofeja, jer mislim da smo u ovom trenutku uigraniji od ekipe Nade, koja je prolazak u finale izborila bez odigrane utakmice u polufinalu protiv ekipe iz Beograda. Mi smo imali i dvije utakmice reprezentacije BiH koju sačinjavaju većinom igrači iz našeg kluba, tako da vjerujemo da smo i tu u prednosti, jer smo stalno u trenažnom i takmičarskom pogonu. Vjerujem da će svi uživati, te da ćemo nakon ovog finala imati mnogo više ljubitelja ovog sporta, po kojem je Zenica i prepoznatljiva u bivšoj državi, ali i Evropi", kazao je na press konferenciji Goran Zovko predsjednik kluba.

Utakmica između Čelika i Nade iz Splita igra se u nedjelju sa početkom u 16:00 na stadionu Kamberovića polja u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.