Čeprkalo postavio novi juniorski rekord BiH

Sjajan nastup bh. plivača u Sofiji

Čeprkalo postavio novi juniorski rekord BiH

D. Vejo

Banjalučki plivač Mihajlo Čeprkalo nastavio je da ređa uspjehe, a danas je na Balkanijadi koja se održava u Sofiji, stigao do prve zlatne medalje. 

Do najsjajnijeg odličja Banjalučanin je stigao tako što je ni manje ni više, postavio novi juniorski rekord Bosne i Hercegovine na 100 metara slobodnim stilom.

On je navedenu disciplinu isplivao u vremenu od 50,85 sekundi, a iza sebe je ostavio Bugarina Antanija Ivanova (51,06), dok je treću poziciju zauzeo takođe Bugarin Bobar Aleksa (51,64).

Član Plivačkog kluba "22. april" iz Banja Luke i bh. olimpijac iz Rija, Mihajlo Čeprkalo još jednom je dokazao da se nalazi u izvanrednoj formi, uprkos činjenici da je dugo kuburio sa povredom ramena koja je bila ozbiljnije prirode, no, na svu sreću ista je sanirana na najbolji mogući način.

Važno je istaći da je Čeprkalo na zimskom plivačkom takmičenju u Sarajevu koje je održano u martu mjesecu ove godine, srušio čak 10 državnih rekorda, što je impozantan broj.

Na Balkanskom prvenstvu u Sofiji, Bosna i Hercegovina ima 10 prijavljenih takmičara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi