Čeprkalo ukupno 37. od 46. takmičara

Okončao nastup na OI

Čeprkalo ukupno 37. od 46. takmičara

Najbolji bosanskohercegovački plivač Mihajlo Čeprkalo završio je kao drugoplasirani u kvalifikacijama na 1500 metara slobodnim stilom.

Naš predstavnik je u kvalifikacionom nastupu bio veoma dobar te je na kraju zauzeo drugo mjesto.

Dionicu od 1500 metara isplivao je za 15.31.62.

Čeprkalo je nastupao u prvoj kvalifikacionoj skupini gdje je, osim njega, bilo još šest plivača. Prvo mjesto na kraju je zauzeo Oussama Mellouli iz Tunisa u vremenu 15.07.78, dok je iza našeg predstavnika bio Australac Matt Hutchins sa vremnom 15:32.60.

Podsjretimo da je Čeprkalo u Rijo stigao sa 42. najboljim vremenom od 46. takmičara koliko će ih nastupiti u ovoj disciplini.

Naš plivač je u konačnici završio na 37. mjestu od 46. plivača. Najboljih osam iz kvalifikacija plasiralo se u finale gdje će se boriti za medalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi