Čeprkalo: Zadovoljan sam nastupom u Riju

Banjalučki plivač

Čeprkalo: Zadovoljan sam nastupom u Riju

Banjaluka se tokom Igara u Riju mogla pohvaliti sa dva svoja olimpijca. 

Jedan od njih je 17-godišnji plivač Mihajlo Čeprkalo, koji je u trci na 1.500 metara slobodnim stilom zauzeo drugo mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Čeprkalo nije uspio da ode korak dalje, ali je svakako samim plasmanom na najveću svjetsku smotru sporta obradovao sve Banjalučane, kao i sve ljubitelje sporta u BiH.

Ovaj mladi Banjalučanin nosi pozitivne utiske iz Rija, a to je još jednom potvrdio za SportSport.ba.

"Olimpijske igre su predivno iskustvo koje je teško opisati. Nikada neću zaboraviti tih mjesec dana. Tokom samog takmičenja upoznao sam dosta vrhunskih plivača, ali i dosta drugih zvučnih imena. Imao sam tu čast da sretnem sportske veličine poput Novaka Đokovića, Aleksandra Đorđevića, Miloša Teodosića, Pau Gasola, Michaela Phelpsa, Del Potra i mnoge druge", izjavio je Čeprkalo.

Bh. plivača smo nakon povratka u Banjaluku upitali i za uslove u kojima trenira.  

"Ljudi oko mene pokušavaju da mi pruže ono najosnovnije kako bih koliko toliko mogao profesionalno da se bavim ovim sportom. Međutim, definitnvo nam nedostaje kvalitetna priprema i oporavak prije i poslije treninga. Bez tih stvari je teško računati na neke bolje rezultate", dodao je Čeprkalo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi