Čeprkalu 10 državnih rekorda u Sarajevu

Sjajan nastup banjalučkog plivača

Čeprkalu 10 državnih rekorda u Sarajevu

D. Vejo

Proteklog vikenda u Sarajevu je održano zimsko plivačko prvenstvo, a najviše rekorda pripalo je banjalučkim plivačima.

Među onima koji su se istakli, bio je član Plivačkog kluba "22. april" iz Banja Luke i bh. olimpijac iz Rija, Mihajlo Čeprkalo.

Tokom tri dana takmičenja u Sarajevu, državni rekordi obarani su čak 28 puta što je impozantan broj, a od čega ih je 10 u vlasništvu Mihajla Čeprkala.

Za obaranje prvog rekorda, nije mu bilo potrebno mnogo. Već tokom prvog dana takmičenja u kvalifikacijama trke na 100 metara leđno, on je plivao novi rekord u kategoriji omladinaca  (59,57), da bi u finalnoj trci bio još brži čime je postavio apsolutni i omladinski rekord u vremenu od 59,36.

Pored toga, u štafeti 4x100 metara mješovito, dionicu od 100 metara leđno je isplivao za 58,54 što je novi apsolutni rekord BiH.

Banjalučki plivač je i u disciplinama 50 metara leđno i 100 metara delfin postavio rekord u kategoriji omladinaca u vremenu od 27,82 odnosno 55,53.

Svakako sjajan početak 2017. godine za bh. plivača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti