Cerrone slomio vilicu Makdessiju

Cowboy slavio

Cerrone slomio vilicu Makdessiju

M. Šljivak

Donald Cerrone uvjerljivo je savladao Johna Makdessija na UFC-u 187 u Las Vegasu. 

Cowboy je do osme uzastopne pobjede stigao tehničkim nokautom u drugoj rundi i to nakon što je Makdessiju slomio vilicu s nekoliko brutalnih udaraca.

Makdessi se ipak pokazao kao žilav protivnik Cerroneu. Međutim, u drugoj rundi Amerikanac kanadskom borcu zadaje nekoliko zaista žestokih udaraca. 

Maksimalno je koristio veći domet ruku i nogu. Pogađao je Makdessija, kojem je pukla vilica, te je sudija na inistiranje kanadskog borca prekinuo meč krajem druge runde.

Ovo je popularnom Cowboyu osma uzastopna pobjeda, a naredna borba bi mu mogla biti ona za titulu protiv Rafaela dos Anjosa.

eqdBP5x0twX

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.