Četiri godine suspenzije za dvojicu bh. bodybuildera

Četiri godine suspenzije za dvojicu bh. bodybuildera

E. Škorić

Bh. bodybuilderi Pavle Škrba i Adnan Vila dobili su po četiri godine zabrane bavljenja sprotom zbog korištenja nedozvoljenih supstanci.

U njihovim uzorcima za doping kontrolu pronađene su zabranjene supstance. 

Agencija za antidoping kontrolu BiH na takmičenju "INBA Balkan Natural Championships" prikupila je uzorke zbog kojih je disciplinska komisija Evropske federacije naturalnog bodibildinga - INBA GLOBAL EUROPE izrekla kazne.

U uzroku Vile pronađeni su diuretik furosemid, dok je u uzorku Pavla Škrbe pronađene razne zabranjene supstance iz grupe anaboličkih steroida. 

Kazne na snagu stupaju 3. marta i kažnjeni bodybuilderi mogu da se bave sportom tek od 28. februara 2021. godine, saopštila je Agencina za antidoping kontrolu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi