Četiri grada žele Olimpijadu 2024. godine

Amerikanci zagrijani

Četiri grada žele Olimpijadu 2024. godine

Teme:

Čak četiri američka grada pokazala su interes za organizaciju ljetnih Olimpijskih igara 2024. godine, Los Angeles, San Francisco, Boston i Washington.

Koji će grad ostati u igri Američki olimpijski odbor (USOC) će odlučiti tokom januara iduće godine. LA je do sada dva puta ugostio najbolje sportaše svijeta (1932, 1984), dok San Francisco, Boston i Washington nikada nisu organizirali OI.

"Sretni smo što su čak četiri grada pokazala interes za organizaciju OI. Odluka neće biti laka," izjavio je izvršni direktor USOC-a Scott Blackmun. SAD su osam puta organizirale olimpijske igre, posljednji put 2002. u Salt Lake Cityju.

Kandidaturu za organizaciju OI 2024. već su najavili Istanbul, Doha, Baku, Budimpešta i Pariz. Rok za prijavu kandidata je rujan 2015. godine, a domaćin će se birati sredinom 2017.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.