Četvrte Sportske igre mladih prvi put održane u Vitezu

Najljepša sportska priča

Četvrte Sportske igre mladih prvi put održane u Vitezu

U utorak 22. jula u Gradskoj sportskoj dvorani Vitez i na vodenom parku "Ribica" otvorene su četvrte po redu BH Telecom Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za djevojčice i dječake iz Bosne i Hercegovine.

Prva takmičenja počela su Coca-Cola kupom, koji je početnim udarcem otvorio načelnik Općine Vitez gospodin Advan Akeljić. Coca-Cola kup, takmičenje u malom nogometu u kategoriji 1998. godište i mlađi, ove godine se po prvi put održava u ovom gradu.

U Vitezu su se takmičili mališani sa područja cijele Općine, te iz Busovače, Banja Luke, Nemile, Zenice, Travnika, Novog Travnika, Gornjeg i Donjeg Vakufa. Najbolji mladi sportisti iz Viteza dobit će priliku da putuju na finalno takmičenje koje se održava u Sarajevu. Učesnici su imali priliku takmičiti se u malom nogometu, odbojci na pijesku i rukometu.

"Finalno takmičenje Igara održat će se u Sarajevu od 19. - 23. avgusta 2014. godine. Kao i u prethodne tri godine, očekujemo da Igre budu festival mladosti i prijateljstva koje će trajati puno duže od jednog ljetnog raspusta", izjavila je Aleksandra Kuljanin, PR menadžer Igara.

U saradnji s Košarkaškim savezom BiH, uz finansijsku podršku USAID-a, Igre ove godine promovišu projekt "Fer igra za fer djetinjstvo", s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport. Najljepša sportska priča uljepšava raspust mnogim mališanima širom Bosne i Hercegovine. Nakon Viteza, Igre će posjetiti još 11 gradova u BiH, a naredni grad je Breza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.