Chargersi izbacili Coltse
Duel Vikingsa i Eagelsa

Poznati parovi polufinala konferencija

Chargersi izbacili Coltse

M. Maksimović

Wildcard vikend je iza nas, kompletirani su parovi polufinala konferencije. U polufinalu AFC konferencije igraju Tennessee - Baltimore i Pittsburgh - San Diego dok nas u NFC konferenciji očekuju dueli Caroline i Arizone odnosno NY Giantsa  i Philadelphije.

Baltimore je u subotu pobjedio Miami 27:9 i to na Dolphin Stadiumu . Odbrana Ravensa je uništila
QB Miami Chad Penningtona koji je u cijeloj utakmici imao čak četiri interception, u drugoj četvrtini
je Ed Reed to pretvorio u TD nakon 64 pretrčane yarde. Priču u ovom susretu je zaključio Joe
Flacco TD 3 minute 53 sekunde prije kraja za 27:9.

San Diego Chargers su eliminisali Indianapolis Coltse nakon produžetka koji su izborili field goalom Natea Kaedinga 1:17 prije kraja utakmice. Čovjek odluke u produžetku je bio RB Chargersa koji je pretrčao 22 yarde u produžetku za pobjedu 23:17. Čovjek je utakmicu zaključio sa 105 osvojenih yardi i dva TD. Peyton Manning je sezonu zaključio sa 310 osvojenih yardi i jednim TD dodavanjem.

Detalji sa utakmice San Diego - Indianapolis: 

 

 

 

Navijači Arizone su dugo čekali nastup svojih Cardinalsa u play offu, ali sada definitivno mogu uživati. Arizona je pobjedila Atlantu 30:24, a presudna je bila treća četvrtina u kojoj su Cardinalsi složili dva TD za vodstvo 27:18. Veteran Kurt Warner koji igra svoju 11 NFL sezonu je utakmicu zaključio sa 271 yardom i jednim TD, ali veliki doprinos pobjedi Arizone su dali Running Beck rookie Tim Hightower,  wide reciveri Larry Fitzgerald i Anquan Boldin. QB gostiju, također rookie Matt Ryan je platio ceh neiskustvu, imao je dva presječena dodavanja.

Philadelphia Eaglesi su odigrali još jednu veliku utakmicu, ovaj put protiv Minesote. Sudbinu Vikingsa je zapečatio Brian Westbrook 6 minuta 53 sekunde prije kraja utakmice nakon sjajnog 71 yardu dugog dodavanja Donovana McNabba. Donovan McNabb je odigrao veliku utakmicu, osvojio je 300 yardi uz jedan TD, dok je QB Minesote  Tarvaris Jackson podbacio, osvojio je 164 yarde uz jedan interception.

Detalji sa utakmice Minesota - Philadelphia:

 

 

Wildcard vikend:
San Diego Chargers - Indianapolis Colts 23:17 (p)
Miami Dolphins - Baltimore Ravens 9:27

Minnesota Vikings - Philadelphia Eagles 14:26
Arizona Cardinals - Atlanta Falcons 30:24

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.