Chavez nekako sačuvao vodstvo, van Garden odustao

Masovni pad obilježio etapu

Chavez nekako sačuvao vodstvo, van Garden odustao

Masovni pad 50 km prije cilja, odustajanje Tejaya van Garderena i nalet službenog motocikla na Slovaka Petera Sagana obilježili su osmu etapu La Vuelte vožene od Pueble de Don Fabrique do Murcije u dužini od 182, 5 kilometara na kojoj je slavio belgijski biciklist Jasper Stuyven (Trek).

Belgijac je iskoristio sve spomenute nesretne događaja i dokopao se najvećeg trijumfa u karijeri, nadmašivši u završnom sprintu Španca Pella Bilbaa (Caja Rural) i Francuza Kevina Rezu (FDJ).

Kolumbijac Esteban Chaves (Orica GreenEDGE) našao se zarobljen u grupi vozača koja je učestvovala u masovnom padu, ali je do kraja etape uspio dostići vodeće, stići na cilj kao 12. i zadržati crvenu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu.

Nažalost, Tejay van Garderen (BMC) koji je sanjao o dobrom nastupu na Vuelti nakon što je zbog bolesti morao odustati na Tour de Franceu, doista nema sreće. Bio je jedan od onih koji su najteže nastradali u padu, a lom ključne kosti prisilio ga je na još jedno odustajanje.

Kao da jedan masovni pad nije bio dovoljan, peh se dogodio i Slovaku Peteru Saganu (Tinkoff Saxo) na kojeg je 10 km prije cilja naletio službeni motocikl i onemogućio ga u lovu na etapnu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.