Chiefsi igraju i pored tragedije

Nakon ubistva i samoubistva

Chiefsi igraju i pored tragedije

M. Maksimović

Velika tragedija se dogodila u Kansasu. Linebacker Kansas City Chiefsa, Jovan Belcher ubio je svoju djevojku Kasandru Perkins, a onda se odvezao do stadiona njegove ekipe, Arrowheada gdje je pred trenerom, menadžerom i policijom izvršio samoubistvo.

Jovan Belcher je već četiri godine igrač Chiefsa, a bio je jedan od rijetkih nedraftiranih igrača koji je stigao u NFL.Rođen je 24.jula 1987.godine, a pohađao je Univerzitet Maine.Bio je vezi sa Kasandrom Perkins koja je imala 22 godine i sa kojom je imao bebu staru tek tri mjeseca.

 

Iako motiv još uvijek nije poznat, policija tvrdi kako su se Jovan i Kasandra često svađali u posljednje vrijeme.Jovanova majka je nakon rođena djeteta preselila iz New Yorka u Kansas i prva je prijavila policiji ubistvo djevojke koju je zbog bliske veze zvala kćerkom što je prilikom dojave zbunilo policiju.Nedugo nakon što je Jovanova majka pozvala policiju, sličan pozivi je stigao sa stadona Chiefsa.Tamo je Jovan razgovarao sa trenerom Romeom Crennelom i Scottom Piolijem koji nisu mogli spriječiti tragediju. 

 

Vodstvo Chiefsa je potvrdilo informaciju kako će utakmica koja je na rasporedu večeras protiv Carolina Panthersa ipak biti odigrana bez obzira na tragediju koja se dogodila dan ranije.Chiefsi su jedna od najlošijih ekipa lige ove sezone i trenutačno imaju samo jednu pobjedu uz deset poraza. Navijači su nezadovoljni, najavili su i demonstracije prije utakmice sa Carolinom, ali su nakon samoubistva Belchera odlučili odustati od toga.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.