Chris Eubank Junior nokautirao Avnija Yildirima
Foto: EPA

World Boxin Super Series

Chris Eubank Junior nokautirao Avnija Yildirima

Britanac Chris Eubank Junior je slavio veliku pobjedu nokautiravši Turčina Avnija Yildirima u meču super-srednje kategorije u ovkiru četvrtfinala turnira World Boxing Super Series (WBSS).

Eubank Junior je od samog starta uspostavio svoj tempo, pa se Yildirim već u prvoj rundi našao u nokdaunu. Ipak, uspio se pridići i nastaviti borbu, ali mu u trećoj rundi nije bilo spasa.

Britanac je nakon sjajne kombinacije uputio silovit lijevi kroše, koji je bio dovoljan da upiše još jednu pobjedu, ovoga put nokautom.

"Došao sam da dominiram na ovom turniru. Šaljem poruku svima da stižem", izjavio je Eubank Junior nakon pobjede, pa prokomentarisao svog protivnika:

"On je snažan bokser koji stalno ide naprijed. Ali iskustvo nije na njegovoj strani. Imao je skor 16-0, ali morat će poraditi na tehnici da bi se mogao takmičiti sa bokserom poput mene."

Ovaj 28-godišnji bokser će se u polufinalu WBSS-a boriti protiv boljeg iz meča Georgea Grovesa i Jamiea Coxa, koji je na rasporedu 14. oktobra na Wembleyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi