Cigano dominantno do pobjede nad Rothwellom

Dos Santos slavio u Zagrebu

Cigano dominantno do pobjede nad Rothwellom

M. Šljivak

Junior dos Santos pobijedio je večeras u Zagrebu Bena Rothwella jednoglasnom odlukom sudija.

Nakon početnog ispitivanja snaga Dos Santos konačno kreće nešto ozbiljnjije.  Imao je dobar udarac u tijelo, zatim još nekoliko dobrih udaraca, ali je prva runda protekla bez onih pravih teških udaraca.

Rothwell je konstantno išao naprijed, što je JDS koristio da iz kontri pogađa u tijelo. Uzvratio je međutim Amerikanac lijevim krošeom, da bi zatim swingom i kickom JDS dovrišio rundu u kojoj je bio za nijansu bolji.

Nastavio je Cigano pogađati Big Bena u tijelo i u trećoj rundi. Rothwell je ponovo Brazilca pogodio krošeom, ali je Junior ponovo uzvratio s nekoliko serija u tijelo, glavu i nekoliko kickova.

Četvrta runda donosi potpunu dominaciju JDS-a. Pogađao je konstantno kombinacijama, uspio je Rothwell jednom pogoditi Cigana, ali je bilo jasno da će mu u posljednjoj rudni za pobjedu trebati prekid.

Nije u tome uspio. Dos Santos je bez većih problema priveo meč kraju, a sudije su jednoglasno proglasile Cigana pobjednikom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi