Cilj jedinstvena organizacija bh. karatea
Sa karate takmičenja na Kupu u Kaknju (foto: Zeda)

Održana Skupština Karate saveza FBIH

Cilj jedinstvena organizacija bh. karatea

Na redovnoj skupštini Karate saveza FBiH, koja je održana u Zenici, razgovaralo se o novom načinu organizovanja karate sporta u Bosni i Hercegovini.

Opći je zaključak da se treba napraviti reorganizacija karate sporta u našoj zemlji, jer sadašnji način rada klubova, koji su razvrstani u nekoliko organizacija.

"Mi smo jedan od najtrofejnih i najmasovnijih sportova u BiH, ali smo razjedinjeni kroz nekoliko organizovanih svazea. Mišljenja smo da je došlo vrijeme da se napravi jedan krovni savez, koji će zadovoljiti interese svih karatista, klubova i manjih saveza. Mi posebno moramo voditi brigu o našim vrhunskim sportistima, koji su i do sada imali velikih uspjeha na svjetskom i evropskom nivou. Kroz organizovanje karatea na državnom nivou dobili bismo jasnu sliku o našoj masovnosti, broju klubova i takmičara, a najviše bi dobili vrhunski karatisti. Novi zakon o sportu nas obavezuje da napravimo jednu krovnu organizaciju, koja će voditi ovaj sport u bolje sutra.", rekao je Mujo Gec, predsjednik Karate saveza Federacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije