"Ciljam zlatnu medalju"

Španovićeva samouvjerena

"Ciljam zlatnu medalju"

Ivana Španović ostvarila je najbolji rezultat u kvalifikacijama, ali srbijanska atletičarka ne želi da se zaustavi na tome.

Cilj joj je odličje, i to ono nasjajnije. 

"Skakala sam sa rezervom. Nisam završila skok, ali sasvim dovoljno za finale. Mislim da su djevojke pod pritiskom i da pojedine mogu da skoče mnogo više nego što su u kvalifikacijama. Ja imam samo jedan cilj, a to je da se borim sa Brittney Reese za zlatnu medalju", izjavila je Španovićeva.

Srbijanka je istakla da ima veliku podršku u Riju, pogotovo od olimpijske šampionke u bacanju diska, Hrvatice Sandre Perković.

"Navijamo jedna za drugu, znamo se dugo, višegodišnje smo prijateljice, na Dijamantskoj ligi provodimo vrijeme zajedno. Koliko navija za mene, navijam i ja za nju".

Podsjetimo, finale u skoku u dalj za žene na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak (02.15 časova).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi