Ciolek slavio na drugoj etapi

Vuelta Espana

Ciolek slavio na drugoj etapi

Teme:

Danas je na programu bila druga etapa na Vuelta Espani duga 203,7 kilometara od Assena do Emmena.

Pobjednik druge etape bio je Gerald Ciolek iz Njemačke, dok su iza njega ostali Fabio Sabatini iz Italije, te Britanac Roger Hammond. Među prvih deset su bili još Andre Greipel, Tyler Farrar, Leonardo Duque, Jurgen Roelandts, Tom Boonen, Davide Vigano i Sebastien Chavanel.  

Vodeći u ukupnom poretku Fabian Cancellara današnju etapu je završio kao 27. dok su jedni od najvećih favorita za ukupnu pobjedu Alejandro Valverde i Cadel Evans završili kao 33, odnosno 38.  

U ukupnom poretku nakon dvije etape u vodstvu se nalazi Fabian Cancellara, dok je na drugom mjestu današnji pobjednik Ciolek. Treću poziciju drži Tom Boonen.

U vrhu se još nalaze i Farrar, Moris, Bennati, Kreuziger, Garcia, dok su na devetom i desetom mjestu Ivan Basso i Alejandro Valverde. Evans je dvanaesti, dok je Samuel Sanchez tek osamdesetčetvrti.  

Treća dionica na programu je sutra, a njena dužina iznosi 189,7 kilometara, a vozi se od Zutphena do Venla, a to je ujedno i posljednji dan da se etapa vozi kroz Holandiju. Nakon toga se utrka seli u Njemačku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.