Čitluk uspješno organizovao međunarodni karate turnir

Četvrti put zaredom

Čitluk uspješno organizovao međunarodni karate turnir

M. Maksimović

Četvrti put zaredom u Čitluku je održan međunarodni karate turnir u organizaciji tri kluba iz ove općine pod nazivom DBG Open u skolopu manifestacije Dani berbe grožđa. 

Na turniru je nastupilo 550 takmičara iz preko 50 klubova i selekcija iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Austrije. Na otvaranju su uručene i zahvalnice za pet karatista s područja općine Čitluk koji su u prošloj sezoni osvojili medalje na međunarodinim takmičenjima - Filipu Ostojiću, Zoranu Zovki, Ireni Prga, Kristini Zovko i Jeleni Pehar, dok je zahvalnica za izniman doprinos karateu na području općine Čitluk posthumno dodijeljena pokojnom Franji Primorcu koju je preuzeo njegov brat trener Josip Primorac.

U seniorskim kategorijama je bila iznimno jaka konkurencija a medalje i novčane nagrade osvojili su Ljubiša Mihajlović, Almir Cecunjanin, Zoran Zovko i Karlo Raguž u muškoj, te Ivona Ćavar, Kristina Zovko, Irena Prga i Ivana Galić u ženskoj konkurenciji.

Najuspješniji klub je klub Bar bio je iz Crne Gore, a najuspješnija selekcija - selekcija Zagrebačkog Karate saveza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi