Clayton Kershaw dobio 215 miliona za sedam godina

Novi rekordan ugovor u bejzbolu

Clayton Kershaw dobio 215 miliona za sedam godina

Los Angeles Dodgersi i Clayton Kershaw postigli su dogovor oko potpisivanja novog ugovora po kojem će lijevoruki bacač Dodgersa postati najplaćeniji igrač u historiji bejzbola. 

Kershaw će sa Dodgersima potpisati ugovor na sedam godina vrijedan 215 miliona dolara, a godišnje će zarađivati 30,7 miliona dolara. Ovo je ujedno i najskuplji ugovor za jednog bacača u historiji lige, a dosadašnji rekorder je bio Justin Verlander koji je prošle godine potpisao sedmogodišnji ugovor sa Detroit Tigersima vrijedan 180 miliona dolara. 

Kershaw će imati priliku da nakon pet godina odrađenog ugovora postane slobodan igrač, ali niko u SAD-u ne vjeruje u takvu mogućnost. 25-godišnji bacač Dodgersa je u posljednje tri sezone MLB-a dva puta izabran za najboljeg mladog igrača Nacionalne lige. 

Bacač Dodgersa je prošle sezone imao skor 16-9 uz 232 izbacivanja, dok je u svakoj od prethodne četiri sezone u dresu Dodgersa imao najmanje 212 izbacivanja. Aktivan je i van bejzbol terena u humanitarnom radu za što je od vodstva lige dobio posebno priznanje. 

Dodgersi su Claytona izabrali na draftu 2006. godine kao sedmi izbor prve runde ispred još dvojice sjajnih bacača Tima Lincecuma (10. izbor od strane San Francisco Giantsa) i Maxa Sherzera (11. izbor od strane Arizona Diamonbacksa). 

Potpisivanjem Kershawa Dodgersi sada imaju pet igrača pod ugovorom koji imaju godišnju platu od 20 ili više miliona dolara. Pored Kershawa u tu kategoriju spadaju još Zack Greinke, Adrian Gonzalez, Carl Crawford i Matt Kemp. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.