Cloud9 herojski pao, Team WE ide u polufinale
Foto: EPA

Worlds 2017.

Cloud9 herojski pao, Team WE ide u polufinale

S. Bošković

Ekipa Team WE plasirala se u polufinale League of Legends Svjetskog prvenstva.

Domaći tim je s 3:2 u seriji savladao jedinog preostalog predstavnika NA LCS lige, Cloud9. 

Prva partija trajale je nevjerovatne 54 minute. C9 je u prvih 20 minuta potpuno razbio protivnika, no prednost koju je  napravio nije uspio pretvoriti u pobjedu. 

Nakon 20 minuta probudio se i botlane dvojac domaće tima, ADC SeongJun "Mystic" Jin koji je postao nezaustavljiv s Kog'Mawom i DongHyun "Ben" Nam koji je odigrao sjajno s Jannom i nije dopuštao da njegovi suigraču umru. 

U drugoj partiji je C9 izabrao da igra s Singedom na topu, te su tako iznenadilo protivnika koji je morao izabrati Maokaia, nakon što su ostali preostali top lane heroji banovani. WE nije uspio odgovoriti na Singeda, te je poražen nakon pola sata igre. 

U trećoj partiji ponovno je C9 izabrao Singeda, no sjajno je odigrao botlane dvojac ove ekipe. Zachary "Sneaky" Scuderi je s Tristanom imao score od 6/0/4, dok je Andy Ta bio sjajan na Tristani i meč je završio s 1/0/9 omjerom. 

U naredne dvije partije Cloud9 je dominirao u ranoj fazi igre, imao prednost, no kao i u prvom meču nije na vrijeme uspio da zatvori meč, te se desilo da se Team WE dva puta vrati kroz timske borbe i sjajnu kontrolu oko Barona i plasira se u polufinale. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi