Cloud9 i Fnatic u grupnoj fazi LoL Svjetskog prvenstva
Foto: RiotGames/flickr

Worlds 2017.

Cloud9 i Fnatic u grupnoj fazi LoL Svjetskog prvenstva

S. Bošković

League of Legends ekipe Cloud9 i Fnatica plasirale su se u grupnu fazu League of Legends Svjetskog prvenstva. 

Treći nositelj iz NA LCS lige Cloud9 je u best of 5 meču s 3:0 porazio predstavnika latinske Amerike rezultatom 3:0.

Prvu partiju C9 je riješio veoma brzo i bez većih problema, dok se u drugoj partiji vodila velika drama. 

Lyon Gaming je dominirao tijekom čitavog meča, a sjajan je na Varusu bio ADC Lyona Matias "WhiteLotus" Mussoa koji je umro samo jednom. Ipak, posljednja borba partije koja je trajala preko sat vremena vođena je u baron pitu, a C9 je ubio četiri člana ekipe Lyona i sjurio se prema protivničkom Nexusu i završio partiju. 

U trećoj partiji Lyon se nije uspio oporaviti od drugog poraza i s ukupnim scorom od 14-2 i nakon 27 minuta igre C9 je slavio i plasirao se u grupnu fazu. 

Ekipa Cloud9 će biti u grupi A ili C, s obzirom na to da se u grupama B i D nalaze već dva NA LCS tima, Immortals i TSM. 

Drugi play-off meč odigran je između trećeg predstavnika iz EU LCS lige Fnatica i Hong Kong Attituda. Pobjeda je potpuno očekivano otišla na stranu ekipe iz Evrope ukupnim rezultatom 3:0. 

Prva partija počela je dosta čudno s obzirom na to da je nakon deset minuta igre srušeno šest kula, od toga je HKA srušio četiri. Ipak, Fnatic je igrao strpljivo i nakon što je u 30 minuti uzeo Barona srušio je dva inhibitora protivnika i par minuta kasnije završio partiju. 

Druga partija protekla je u potpuno dominaciji protivnika, a HKA je uspio samo tri puta ubiti igrače Fnatica. 

Nakon devet minuta igre u trećoj partiji Fnatic je imao 4000 golda prednosti u odnosu na HKA, no ekipa iz Hong Konga se uspjela vratiti u meč, ali ipak iskustvo evropske ekipe je presudilo i Fnatic je trećom pobjedom otišao u grupnu fazu Svjetskog LoL prvenstva. 

Igračem serije proglašen je Rasmus "Caps" Wither koji je u tri meča imao score 20/3/20.

Sutra se igraju još dva meča, nakon kojih ćemo znati sve učesnike grupne faze. 

U prvom meču dana sastaju se Fenerbahče eSport i Team oNe Esport, dok kasnije igraju Team WE i Young Generation. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije