Contador hladi pobjednički šampanjac

Etapu prije kraja ovogodišnje Vuelte

Contador hladi pobjednički šampanjac

Nakon dvostrukog trijumfa na Touru, Alberto Contador je blizu svoje šest velike pobjede u karijere, treće na Vuelti.  Na Vuelti je slavio prvi put 2008.godine, drugi put četiri godine kasnije.

Peti je biciklist u istoriji koji je slavio na Giru, Touru i Vuelti. Novi šampanjac je spreman sutra, nakon današnje etapne pobjede. U pretposljednjoj etapi ovogodišnje Vuelte koja je vožena od od Santo Esteva do Ribas de Sila dugoj 188 kilomtara, Contador je prvi prošao ciljem sa 16 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Britanca Chrisa Froomea.

U ukupnom poretku Contador ima minutu i 37 sekundi prednosti i taj zaostatak Froome teško može dosti na kronometru dugom 10 kilometara ulicama Santiaga de Compostella.

Rezultati:
1. Alberto Contador (Špa / Tinkoff - Saxo) 5:11:43
2. Chris Froome (VB / Team Sky) +0:16
3. Alejandro Valverde (Špa / Movistar) +0:57
4. Joaquim Rodriguez (Špa/ Katusha) +1:18
5. Fabio Aru (Ita / Astana) +1:21
6. Warren Barguil (Fra / Giant) +2:51

Ukupni poredak:
1. Alberto Contador (Špa/ Tinkoff - Saxo) 81:12:13
2. Chris Froome (VB / Team Sky) +1:37
3. Alejandro Valverde (Špa/ Movistar) +2:35
4. Joaquim Rodriguez (Špa / Katusha) +3:57
5. Fabio Aru (Ita / Astana) +4:46

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.