Contador: Moram do kraja voziti ofanzivno
Foto: EPA

Tour de France

Contador: Moram do kraja voziti ofanzivno

S. Bošković

Nakon prve etape Tour de Franca Alberto Contador bio je jedan od najvećih gubitnika. 

Contador je današnju etapu, koja je bila individualni hronometar dug 14 kilometara, završio sa zaostatkom od 54 sekunde za pobjednikom Geraintom Thomasom, te Španac nije imao previše razloga za zadovoljstvo. 

"Bilo je dobrih dionica danas, kad sam vozio dobro. No, zaostatak od 42 sekunde za favoritom trke Froomom nije dobra stvar. No, utrka je tek počela. Ima još da se vozi, no jasno je da do kraja moram voziti ofanzivno", rekao je Contador, te dodao:

"Do planinskih etapa ima još mnogo. Morat ću osjetiti kakvi su mi noge i onda ćemo tek praviti taktiku", zaključio je Contador. 

Španac, koji vozi za tim Trek-Sagefredo, već je dva puta osvajao najprestižniju biciklističku utrku 2007. i 2009. godine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi