Contador neće braniti naslov pobjednika na Vuelti

Želi što spremniji na SP

Contador neće braniti naslov pobjednika na Vuelti

M. Maksimović

Alberto Contador neće braniti naslov pobjednika "Vuelta a Espane" osvojen prošle godine. Španac se odlučio posvetiti jednodnevnim utrkama kako bi što spremniji stigao na Svjetsko prvenstvo koje će se u septembru održati u Firenci.

"Vozit ću utrke GP Ouest-France, GP Quebec, GP Montreal, svjetsko prvenstvo i Giro di Lombardia. Konfiguracija terena na tim utrkama mi odgovara", rekao je Contador.

Ulogu kapitena u ekipi Saxo-Tinkoff tako će na "Vuelti" preuzeti Čeh Roman Kreuziger, koji je na ovogodišnjem "Tour de Franceu" zauzeo peto mjesto, odmah iza Contadora.

Contador je prošle godine po drugi put u karijeri osvojio Vueltu i to samo mjesec dana nakon što mu je istekla dvogodišnja suspenzija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.