Contador ostaje u Astani

U Astani opovrgali dezinformacije

Contador ostaje u Astani

Alberto Contador će ostati član Astane najmanje do isteka važećeg ugovora, odnosno do kraja naredne godine, objavili su zvaničnici kazahstanskog kluba.

Krajem nedavno završene sezone počele su kružiti špekulacije kako bi trenutno najbolji svjetski biciklist mogao napustiti Astanu zbog navodnih finansijskih problema koji su potresli klub, ali je predsjednik kazahstanskog biciklističkog saveza Nikolaj Proskurin takve tvrdnje odlučno odbacio.

"Nemamo apsolutno nikakvih problema s Albertom kao ni unutar kluba, i sigurno je da će voziti za naš tim i naredne sezone", izjavio je Proskurin.

Ugovor između Astane i UCI-a (međunarodne biciklističke organizacije) ističe na kraju naredne sezone i pojavili su se neki problemi u komunikaciji koje javnost nije najbolje razumijela. Naime radi se o tome da su u klub stigli neki novi sponzori pa su se mjenjali neki sponzorski ugovori, ali nikakvih problema nije bilo.

Podršku ovom klubu, koji je veliki ponos Kazahstana pružio je i sam predsjednik Nursultan Nazarbayev koji je posredovao da u klub uđe i državni holding  Samruk-Kazyna u čijem sastavu se nalaze dvije velike državne firme Kazmunaigas (izvoznik plina) i nacionalna avionska agencija Air Astana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.