Contador ostaje u Astani
Contador i Armstrong nekada

Španac nije promijenio ekipu

Contador ostaje u Astani

M. Maksimović

Pobjednik Tour de France, Španac Alberto Contador i naredne godine će voziti za ekipu Astane s obzirom da je ova ekipa dobila potrebnu Pro- licencu. Još ranije je ekipa Astane propustila rok za prijavljivanje, ali je Međunarodna biciklistička federacija potvrdila učešče ove ekipe i naredne godina na najvećim utrkama.

Contador je najavljivao odlazaka iz ove ekipe, te je ušao u pregovore sa nekim drugim, ali je krajem prošle sedmice potvrdio kako je postigao preliminarni dogovor sa Astanom.

'' Bilo je krajnje vrijeme da se odlučim. Drago mi je što ostajem tu i već sada mogu obečati
da ću dati svoj maksimum na narednom izdanju Toura.''

Alberto Contador je dva puta bio pobjednik Toura, prošle godine je slavio na Vuelti i na Giru, a u proteklom periodu je vodio pregovore sa svojom ekipom koja ima velikih finansijskih problema.
Problem se pojavio onog trenutka kada je  Međunarodna biciklistička federacija zatražila bankovnu garanciju za godišnji budžet, prije nego što licenca bude produžena. U jednom trenutku je Contador imao na stolu ponudu tešku osam miliona eura za produžatak ugovora sa Astanom

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.