Cookson: Neću vratiti Armstronga

Nakon najave Lance za humanitarnu vožnju

Cookson: Neću vratiti Armstronga

Vodeći čovjek Svjetskog bicliklističkog saveza Brian Cookson osudio je plan Lancea Armstraonga za humanitarnu vožnju rutom ovogodišnjeg Tour de Francea i izjavio da ne želi biti predsjednik kojeg će pamtiti po Armstrongovom povratku u biciklizam.

Osramoćeni američki biciklist Lance Armstrong, kojem je zbog dopinga oduzeto svih sedam naslova osvojenih na najpoznatijoj svjetskoj utrci Tour de France, planira učestvovati u humanitarnoj vožnji na koju ga je pozvao bivši engleski nogometaš Geoff Thomas koji je, poput Armstronga, prebolio rak. Ideja o vožnji rutom ovogodišnjeg Tour de Francea, kojom bi se skupljala sredstva za borbu protiv leukemije, nije dobro sjela predsjedniku Svjetskog biciklističkog saveza (UCI) Brianu Cooksonu.

"Rečeno mi je da je Geoff Thomas zamolio Armstronga za sudjelovanje u ovoj dobrotvornoj akciji i uvjeren sam da su Geoffove namjere dobre. No, to nije primjereno i izraz je nepoštivanja Tour de Francea, današnjih natjecatelja, UCI-ja i borbe protiv dopinga", izjavio je u utorak Cookson na sastanku biciklističkih čelnika u Londonu.

"Armstrong je tijekom karijere dosta koristio humanitarni rad kao opravdanje i to nas je dovelo do prilično velikog nereda, što je vrlo dobro dokumentirano", dodao je Cookson.

UCI nema ingerencije zaustaviti Armstronga u naumu da se pridruži ovoj humanitarnoj akciji, u kojoj mnogi vide još jedan pokušaj Amerikanca za poboljšanje vlastite slike u javnosti u nastojanju da mu se oproste grijesi i ukine doživotna zabrana bavljenja biciklizmom. Cookson je postavljeno i pitanje "suosjeća li s Armstrongom po tom pitanju" na što je odvratio jasnim i nedvosmislenim odgovorom:

"Ne želim da me pamte kao predsjednika koji je vratio Lancea Armstronga u bicilizam."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.