Čovjek koji je začepio usta svima
Kyle Orton igra sjajno u dresu Broncosa

Monday Night Football

Čovjek koji je začepio usta svima

U posljednjoj utakmici šestog vikenda NFL-a Denver Broncosi su slavili u San Diegu kod Chargersa rezultatom 34:23 i tako došli do svoje šeste pobjede, a nanijeli treći poraz San Diegu.

Sjajna utakmica u San Diegu gdje su domaći Chargersi poraženi od Denver Broncosa, koji su posebna priča. U Denveru su se ovog ljeta odlučili kockati i mijenjati ponajboljeg dodavača lige Jaya Cutlera u Chicago u zamjenu za tek solidnog Kylea Ortona. Nakon učinjenog poteza američka javnost je javno ismijavala ovom potezu, a u Denveru su samo šutili i radili.

Danas nakon šest vikenda NFL-a u Denveru se smiju od sreće, a ostatak Amerike se pita šta se to dešava. Predvođeni Ortonom Broncosi se nalaze na skoru 6-0 i igraju zaista sjajno. U ovom trenutku se ne vidi ko može zaustaviti sjajan niz tima iz Colorada.

Denver je ovom pobjedom ponovio niz pobjeda iz 1998. godine kada su imali 13-0 i te su godine osvojili Super Bowl. Ove godine igraju sjajno, ali ih još niko ne vidi u kombinaciji za osvajanje Super Bowla. Mnogi sada očekuju samo trenutak kada će Broncosi izgubiti prvu utakmicu, što bi možda bio psihološki šok za ovaj tim, čime bi i rezultatski niz krenuo drugim putem.

Kyle Orton je sinoć odigrao vrlo dobro. Imao je 20/29 uspješnih dodavanja za dva touchdowna, a osvojio je 229 yardi. Nije to statistika koju imaju Manning, Brady ili Brees, ali je svakao daleko bolje od onoga što su mu stručnjaci predviđali.

San Diego je nešto bolje otvorio utakmicu i nakon prve četvrtine imao prednost 10:7. Pet minuta prije kraja prve četvrtine Nate Kaeding je golom doveo u vodstvo Chargerse, da bi Eddie Royal touchdownom samo pola minute kasnije preokrenuo za Broncose. Šest sekundi prije odlaska na odmor Philipp Rivers je sjajnim dodavanjem uposlio Vincenta Jacksona koji polaže, a Kaeding pretvara za 10:7.

Broncosi su napravili preokret sredinom drugog perioda igre. Matt Prater je golom poravnao na 10:10, da bi Royal novim touchdownom preokrenuo na 17:10. Chargersi su u posljednje dvije minute došli do novog preokreta. Prvo je Kaeding golom smanjio prednost Broncosa, da bi Darren Sproles minutu prije odmora touchdownom preokrenuo na 20:17.

Sredinom treće četvrtine Nate Kaeding je novim golom povećao prednost Chargersa na 23:17. Pred kraj trećeg perioda igre Orton odlično upošljava Tonija Schleffera koji polaže touchdown, a Prater pretvara za 24:23 vodstvo Denvera.

Posljednji period igre je u potpunosti pripao Broncosima koji su utakmicu mirno priveli kraju. Prvo je Matt Prater novim golom na samom početku posljednjeg perioda povisio prednost svog tima na 27:23, da bi Brandon Stockley tri minute prije kraja iskoristio sjajno dodavanje Ortona i položio touchdown. Prater je ponovo bio uspješan na pretvaranju i bilo je to konačnih 34:23 za Broncose. San Diego je sada na razočaravajućih 2-3.



Rezultat:

San Diego – Denver 23:34

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti