Crabtree konačno potpisao s 49ersima
Michael Crabtree za vrijeme draft noći kad je izabran u prvom krugu

NFL vijesti

Crabtree konačno potpisao s 49ersima

Nakon skoro pola godine pregovora San Francisco 49ersi su uspjeli da potpišu ugovor s Michaelom Crabtreejem. Tako je završena jedna od najvećih sapunica u NFL-u u posljednje vrijeme.

Izbor prve runde drafta Michael Crabtree je sa San Franciscom potpisao ugovor na šest godina. Na  sastanku koji je konačno okončan s uspjehom prisustvovali su pored igrača, njegov menadžer Eugene Parker, predsjednik 49ersa Jed York, potpredsjednik Paraag Marathe i  generalni menadžer kluba Scott McCloughan.

Michael Crabtree, 22 godine, igra na poziciji wide recievera, u dresu 49ersa će provest pet godina, a ukoliko budu zadovoljni s njegovim igrama, te ukoliko se on bude osjećao sretnim u klubu, ostaće i šestu godinu, u suprotnom ugovor će biti prekinut nakon pet godina.

Cijena njegovog ugovora iznosi 20 miliona dolara uz garanciju na ugovor od 16 miliona dolara. Crabtree je dogovorio da će u slučaju da odigra dvije dobre sezone u prve četiri godine  svog ugovora, odigrati šestu godinu po odličnim uslovima, a ako ne budu zadovoljni njegovim igrama klub će mu za šestu godinu isplatiti 4 miliona dolara.

Crabtree bi se treninzima San Francisca trebao priključiti već danas. Nakon dugo vremena prekinuta je jedna od najneizvjesnijih priča ovog ljeta. Kako je vrijeme curilo bilo je sve manje nade da će Crabtree postati igrač 49ersa, ali se na kraju sve dobro završilo.

Rok za potpis ugovora s rookie igračima ističe 17. novembra, a Crabtree je bio zaprijetio da ukoliko ne potpiše ugovor da će se ponovo prijaviti na draft naredne godine kako bi ga uzeo neko drugi.

Prošle sezone je Crabtree imao odličnu statistiku na Texas Tech Univerzitetu. Uhvatio je 97 pasova za 1.165 yardi i 19 touchdownova. Ukupno je tokom svoje koledž karijere imao statistiku od 231 uhvaćenog pasa za 3.127 osvojenih yardi i 41 touchdown.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.