Crnčević zauzeo 36. mjesto u utrci brdskog biciklizma

Prvi bh. takmičar na Evropskim igrama

Crnčević zauzeo 36. mjesto u utrci brdskog biciklizma

E. Škorić

Prvi bosanskohercegovački takmičar koji je nastupio na Evropskim igrama u azerbejdžanskom Bakuu, Aleksa Crnčević, zauzeo je 36. mjesto u utrci brdskog biciklizma.

Na startu utrke na stazi "Velopark", 20-godišnji Banjalučanin imao je startnu poziciju 41. od ukupno 45. takmičara.

Prva tri mjesta zauzeli su sjajni švicarski takmičari. Zlatnu medalju osvojio je Nino Schurter u vremenu 1.41,01 sat, drugi je bio Lucas Fluckiger sa 11 sekundi zaostatka, a bronza je pripala Fabijanu Gigeru (1.41,37).

Sjajan dan za švicarski biciklizam uveličale su i žene. Jolanda Nef (Neff) osvojila je zlato u ženskoj utrci brdskog biciklizma, a srebro Ketrin Stirneman (Kathrin Stirnemann).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.